Jongerencoaching

Wat tof dat je op mijn site kijkt.

Mijn naam is Ellen. Ik ben een coach voor jongeren tot 18 jaar en hun ouders.

Ik zou het helemaal te gek vinden als iedere jongere, dus ook jij, zonder angst en vol zelfvertrouwen zijn of haar leven durft te leven.

Helaas is dat nog niet voor iedereen zo. Iedereen heeft wel eens een beetje last van een angst maar als de angst er voor zorgt dat je dingen niet (meer) doet, dan is het goed om hier iets aan te doen.

Wanneer kun je bij mij terecht? Als je last hebt van angsten. Hierbij kun je denken aan faalangst, sociale angst, angst voor dieren of dingen, angst voor …….. Wat je ook invult ik kan je erbij helpen. 

Heb je geen angst maar ben je dit wel aan het lezen op mijn website, beantwoord dan eens onderstaande vragen. 

  • Heb jij het thuis of op school moeilijk?
  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Heb je behoefte aan hulp of steun?
  • Zie je erg op tegen die toets of een presentatie geven voor de klas?
  • Word je gepest?
  • Ben je onzeker?
  • Voel je je vaak verdrietig, boos of bang?
  • Voel jij je vaak alleen?
  • Is er iets veranderd bij jezelf of je omgeving waar je last van hebt?
  • Twijfel je over wie je bent of wilt zijn?

Als jouw antwoord op één of meer van de vragen JA is, dan kan en wil ik je graag helpen. Ook met vragen die hierboven niet staan, kun je bij mij terecht. Door goed te luisteren probeer ik te achterhalen waar je daadwerkelijk mee zit. We bedenken samen de hulpvraag en het doel, waar jij aan wilt werken. Een paar voorbeelden: ik blijf rustig als ik een toets heb, ik voel me prettig/gelukkig, ik snap wie IK ben, ik kan beter omgaan met de scheiding van mijn ouders, ik durf gewoon langs een hond te lopen.

Alles kun jij met mij bespreken. Ik vind niets raar, dom of gek.

Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. Je bent goed in heel veel dingen, maar misschien weet je het zelf niet. Als je weet waar je goed in bent, kun je, met mijn hulp, een oplossing vinden. De manier waarop we dat doen, is in iedere situatie anders. We kiezen activiteiten die bij jou en je hulpvraag passen. Hierbij kun je denken aan spellen doen, creatief bezig zijn, gesprekken voeren of rollenspellen spelen. We zien elkaar ongeveer vijf keer bij mij in de praktijk voor een coachsessie. Daarnaast zie ik je bij het kennismakingsgesprek en het evaluatiegesprek.

Vind je het lastig om bij je ouders aan te geven dat je graag met een jongerencoach wilt gaan praten, laat dan een berichtje achter op de contactpagina. Ik neem dan contact met je op om samen te kijken hoe we je ouders kunnen benaderen. Zij moeten namelijk toestemming geven om jou te mogen coachen.