Coaching

Een kindercoach/jongerencoach is er voor kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Als ouder ben je soms niet in staat om je kind te begrijpen en te helpen. Je ziet dat je kind niet goed in zijn vel zit, maar je weet niet goed hoe je daar mee om moet gaan. Of het lukt je niet om te achterhalen wat er aan de hand is, terwijl je weet dat er iets mis is. Dit zijn situaties waarin een kindercoach jullie kan helpen.

Er zijn nog meer situaties waarin een kindercoach kan helpen, zoals faalangst, moeite met het tonen van emoties, of juist te veel emotie tonen, teruggetrokken gedrag, weinig zelfvertrouwen, gepest worden, slecht slapen, moeite hebben met een scheiding van de ouders of een verlies.

Heb je het gevoel dat je er niet uitkomt met je kind? Bel gerust, dan bespreken we wat ik voor je kind en voor jou kan betekenen.

Kindercoaching is laagdrempelige, kortstondige en praktische begeleiding voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Jongeren voelen zich vaak niet aangesproken door het woord kindercoach, vandaar dat de term jongerencoach ook gebruikt wordt. In beide gevallen gaat het om coaching aangepast aan de denkwereld van het kind/jongere.

Als coach werk ik oplossings- en toekomstgericht. Ik houd rekening met de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind en zorg voor een op maat gemaakt coachingstraject, dat aansluit bij het kind.

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Elk kind heeft daarom een aanpak nodig die daar bij past. De kwaliteiten van het kind worden ingezet, waardoor het kind met zelfvertrouwen stappen kan maken.

Als kindercoach ben ik opgeleid voor de doelgroep 4 t/m 18 jaar. Ik ben me daarna gaan specialiseren in de jongeren. Jongeren ouder dan 18 jaar zijn dus ook van harte welkom.

Mijn expertise is jongeren van hun angst afhelpen zodat ze vol zelfvertrouwen weer verder kunnen.