Knettergek kan ik worden van al die dagen en weken die in het leven zijn geroepen om aandacht te geven aan of aandacht te vragen voor.

Natuurlijk snap ik dat het allemaal belangrijk is, maar door de hoeveelheid zie ik door de bomen het bos niet meer.

Zo is deze hele week de week van de kindercoaching. Daar horen jongerencoaches en gezinscoaches ook bij toch? Of krijgen die een eigen week? Woensdag was het ook de dag tegen pesten. We willen dat pesten stopt, maar helpt het om daar een dag in het jaar de aandacht op te vestigen? Blijkbaar had iemand dat ook bedacht want in september heb je zelfs een hele week tegen het pesten.

Doordat er zoveel is wordt er eigenlijk aan alles maar een klein beetje aandacht geschonken. Ooit was dit een geweldige marketingtool om aandacht te vragen voor een bepaald onderwerp of doel. Nu lijkt het of iedereen die maar iets te vertellen heeft een dag of zelfs week in het leven roept.

Nu wil ik natuurlijk niet achter blijven en roep “de dag van meij” in het leven 😉

Natuurlijk had ik deze week actief moeten zijn en iets met de week van de kindercoaching moeten doen, maar ik was deze week gewoon recalcitrant. Ik voelde heel erg de rebel in mij die van zich wil laten horen. Waarom moet ik altijd zo netjes binnen de lijntjes kleuren? Waarom is mijn marketing altijd zo braaf?

Vanaf nu ga ik het anders doen. Ik ga veel meer vertellen wat ik voel en denk. Natuurlijk blijf ik ik, dus zal jij mij echt wel blijven herkennen in mijn blogs en mails. En terwijl ik dit zo schrijf voel ik aan alles dat ik van ‘de dag van meij’ ‘het jaar van meij’ ga maken.

Zijn we niet allemaal belangrijk genoeg om het hele jaar aandacht aan te besteden?

Besteed jij voldoende aandacht aan jezelf of ben je alleen maar met je kind bezig? Op moederdag sta je vaak in het zonnetje, maar waarom wachten tot die dag. Zeg tegen je kids dat het vandaag moederdag is en laat ze iets extra’s voor je doen. Geniet van iedere dag en zet jezelf op de eerste plek. Als jij goed voor jezelf zorgt en van jezelf houdt, gaat alles veel makkelijker.

Echt iedereen, dus ook jij, is belangrijk genoeg om een dag aan te wijden. Ik zeg maak er een heel jaar van. En dat ieder jaar opnieuw.