Help mijn kind slaapt niet

Mijn dochter was nog klein en sliep als een roos totdat……

Iedere nacht werd ze wakker en lag ze uren te huilen. Als we maar bij haar waren, was ze stil, maar slapen; ho maar. Om gek van te worden. Na verloop van tijd was ik er zo klaar mee dat ik naar de huisarts ging. U heeft een huilbaby, was het commentaar. Hoezo huilbaby? Mijn kind heeft ruim een jaar goed geslapen en nu ineens niet meer. Iedereen gaf ons tips en alles probeerden we uit. Totdat ik bij een bioresonance arts terecht kwam. Mijn dochter bleek verschillende allergieën te hebben. Ze werd op een streng dieet gedaan en binnen drie dagen sliep ze alle nachten door.

Dit gun ik iedere ouder. Slapende kinderen en een goede nachtrust voor jezelf.

Nu zullen in veel situaties de slaapproblemen niet veroorzaakt worden door iets medisch. Heeft jouw kind slaapproblemen? Lees dan verder.

Aan het eind van de dag zijn de meeste kinderen moe en vallen lekker in slaap. Dit is echter niet voor alle kinderen zo. Sommige kinderen komen wel 10 keer hun bed uit, huilen als ze naar bed moeten of zijn bang om naar bed te gaan.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Is jouw kind een piekeraar dan blijven gedachten in het hoofd waardoor het moeilijk in slaapt valt. Misschien heeft jouw kind angsten en lukt het slapen daarom niet.

 

Wat kun je als ouder doen?

Voor alle kinderen met slaapproblemen

  • Ga eerst na of er geen medische oorzaak is.
    • Heeft je kind rond bedtijd buikpijn maar klaagt het overdag niet over buikpijn, dan staat deze buikpijn meestal voor iets anders.
  • Zorg iedere dag voor een vast bedritueel (bijv. uitkleden, tandenpoetsen, voorlezen, slapen).
    • Voorspelbaarheid geeft rust.
    • Kind weet waar het aan toe is.
  • Laat je kind een half uur voor het naar bed gaat niet meer op een beeldscherm kijken (televisie, computer, spelconsole, telefoon). Dit is prima te doen als je een bedritueel hebt. De tijd voor het bedritueel telt mee in die 30 minuten.

Voor het kind dat lastig in slaap valt omdat het piekert

  • Spreek de dag door en laat het kind vertellen waar het nog mee zit. Probeer hier samen een oplossing voor te bedenken. Lukt dit niet schrijf op waar het mee zit, zodat het dat kan loslaten en er niet over gaat piekeren. Spreek af dat je er de volgende dag op terug zult komen.
  • Doe een rustgevende visualisatie.

Voor het kind dat bang is om te gaan slapen

  • Vraag aan het kind waar het bang voor is. Neem je kind serieus. Los samen de angsten op.
    • Is jouw kind bijv bang voor monsters onder het bed, bedenk dan samen hoe je deze monsters kunt laten verdwijnen.
    • Is jouw kind bang omdat het donker is en allerlei geluiden hoort; zet dan een nachtlampje aan en draai eventueel rustige muziek. De muziek overstemt de geluiden die het kind hoort.
    • Is jouw kind bang omdat er ‘s nachts inbrekers kunnen komen; Laat zien dat je de deur op het nachtslot draait, zodat inbrekers niet binnen kunnen komen.
    • Is het bang voor nachtmerries; Knutsel overdag samen een dromenvanger. Vertel een mooi verhaal hoe zo’n dromenvanger werkt. Lees voor het slapen gaan alleen verhalen voor die over leuke dingen gaan.

Heb je dit allemaal geprobeerd en blijft jouw kind moeite hebben met slapen, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek;  https://onwijswijs.nl/contact/  of bel 06-24 22 26 17

Door mijn hulp zijn er al meerdere kinderen weer heerlijk gaan slapen.