Ik ben oké en jij?

 

Durf jij van jezelf te zeggen dat je oké bent?

Dat jij er mag zijn, met al je positieve en mindere eigenschappen?

Als ouder ben je een voorbeeld voor je kind. Je kind spiegelt zich als het ware aan jou. Denk maar eens aan de zinnen die je soms zegt; nu lijk je precies op mama of nu doe je hetzelfde als papa. Vaak zijn kinderen ook een kopie van hun ouders. Dit komt omdat kinderen jullie als voorbeeld hebben. Ze leren alles van jullie. Als ze heel jong zijn doen ze alles na. Zo leren ze de wereld verkennen. Als ze wat ouder worden, krijgen ze steeds meer mensen om zich heen waar ze ook van kunnen leren. Ze gaan steeds meer hun eigen ik ontwikkelen.

Durf jij volmondig te zeggen dat je oké bent? Waarschijnlijk zeg je het wel geregeld tegen je kind. “Jij bent oké. Jij mag er zijn.” Is dat ook wat het kind dan echt voelt? Als jij als ouder het niet van jezelf denkt, heeft een kind dat onbewust vaak goed door. Als jij volmondig tegen jezelf durft te zeggen; “Ik ben oké”, zal je kind de zin; “Jij bent oké” veel intenser voelen.

Durf jezelf eens af te vragen waarom je het niet volmondig over jezelf durft te zeggen. Door te zeggen dat je oké bent, accepteer jij jezelf met al je eigenschappen. Met al je zorgen, twijfels maar ook met al je liefde en kracht.

Jij als ouder wil het beste voor je kind. Jij wil dat jouw kind volmondig tegen zichzelf durft te zeggen “Ik ben oké”. Daar help ik jullie graag bij. Een kind dat voelt dat het er mag zijn met al haar goede kanten maar ook haar mindere kanten, zal een gelukkig mens worden.

Hoe zou het voor jou als ouder zijn als ook jij volmondig tegen zichzelf durft te zeggen “Ik ben oké”?

Als jij als ouder aan jezelf wilt werken ben je ook van harte welkom. Eén sessie kan je al heel veel opleveren. Mocht er meer nodig zijn dan kan ik je van harte aanbevelen om bij Cynthia van LifePowerServices een afspraak te maken.

Deze twee trajecten kunnen heel mooi samenlopen. Cynthia werkt met jou aan jouw zelfbeeld en ik werk met jouw kind. Op die manier werk je niet alleen aan je eigen ontwikkeling, maar onbewust ook aan de uitdaging waar jouw kind voor staat.

Er staat jou na de sessies niets meer in de weg om volmondig te zeggen “Ik ben oké!”.

Ook je kind zal na de sessies volmondig zeggen “Ik ben oké!”.

Samen zeggen jullie met een lach op je gezicht en een warm gevoel van binnen “Wij zijn oké!”.