In december 2022 ben ik gestart met een opleiding tot jongerencoach. Nu hoor ik je denken maar je werkt toch al met jongeren. Precies. Mijn gevolgde opleiding leiden mij op tot het coachen van kinderen tot 18 jaar. En toen kreeg ik een jongeren in mijn praktijk die 18 werd. Daarvoor had ik ook al iemand van 22 en 23 jaar gecoacht. Voor mij was het dus een logische stap om juist over deze doelgroep meer te leren. De opleiding heeft veel overlap met wat ik al weet en doe maar het geeft ook weer nieuwe inzichten en handvatten die ik in kan zetten om het beste uit de coachee naar boven te halen.

Ik zeg niet voor niets dat alle wijsheid in je zit. Je hebt alleen even wat hulp nodig om die wijsheid naar boven te halen.

Zelf voelde ik ook dat ik toe was aan iets voor mezelf. Om mijn eigen ik, mijn eigen wijsheid naar boven te halen. Een opleiding waarin ik als persoon zou mogen groeien en ontdekken.

Waar begin je dan met zoeken? Het aanbod op internet is overweldigend. De een belooft je nog meer dan de ander. Ik dacht ik laat het los.

Via social media volg ik verschillende personen die mij aanspreken en waar ik iets van hoop te leren. Zo volg ik ook Sylvia. Zij plaatste regelmatig mooie verhalen en foto’s over een innerlijke reis die ze aan het maken was. Ze kwam zichzelf tegen en kon daardoor weer een volgende stap maken in haar eigen ontwikkeling. Dat wilde ik ook. Ze vertelde mij dat ze de Levensbronnen® deed. Mijn mond viel open. Een tijd daarvoor zat ik namelijk samen met Susan Danielson, founding mother van de Levensbronnen® in gesprek. Op dat moment voelde ik niet dat dit de opleiding was. Niets is echter toeval. Ik was er toen blijkbaar nog niet klaar voor.

Natuurlijk ging ik naar de website. Nergens schreeuwerige teksten of beloftes maar een pure omschrijving van wat de Levensbronnen inhouden.

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is de gebruiksaanwijzing voor je menszijn. Een bewustwordingsproces over hoe wij groeien, ons ontwikkelen, ons gedragen, waarom wij hier in dit leven zijn, hoe we willen leven vanuit verbinding met onszelf en de wereld om ons heen. Een proces van persoonlijk- en verbonden leiderschap. Bron https://delevensbronnen.nl

Deze opleiding wilde ik doen. Helaas was de opleidingsdag op een dag waarop ik net een coachtraject was aangegaan op een school. Wat nu? Ik dacht als het nu het moment is waarop ik de opleiding moet doen, komt er vanzelf een oplossing en anders doe ik de opleiding in het najaar. De oplossing kwam er en ik startte met de opleiding.

keeIk heb zoveel over mezelf geleerd, ervaren, oude pijnen mogen voelen en opruimen, mijn engelen mogen ontmoeten (misschien vind je dit zweverig, wees gerust als je hier niets mee hebt, is dat helemaal oké en komen ze in de opleiding ook niet op je pad), mogen dansen, tekenen en op allerlei manieren creatief mogen zijn. Het was een feestje om iedere keer naar de opleidingsdag te gaan. Terwijl het tijdens de opleiding het soms emotioneel heel zwaar was, ging ik altijd met een goed gevoel weg. Vol ideeën en mooie inzichten in mezelf en de ander.

Een logisch vervolg is voor mij dan ook dat ik het licentietraject voor volwassenen ga doen. Ik voel dat ik de kennis over deze prachtige levensbronnen ook aan andere wil doorgeven.

Voor kinderen mag ik de kennis al doorgeven met de waardevolle, leuke en creatieve training; “De boom met vruchten”.

Als kinderen al jong leren wie ze zelf zijn, wie de ander is en hoe je met elkaar omgaat, krijg je zelfverzekerde kinderen die blij zijn en stevig in hun schoenen staan.

Dit gun jij je kind toch ook?

Op dit moment is deze training alleen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. Ik ben aan het nadenken hoe ik het voor tieners kan omzetten zodat zij ook op een fijne manier zichzelf beter leren kennen.

Voor jou als ouder is het nog even wachten tot ik de Levensbronnen® aan jou mag doorgeven. Hou mijn website in de gaten als je interesse hebt.

Het traject voor volwassen, één op één gaat € 888,- kosten voor 8 sessies van 1,5 uur. Er komen ook groepstrajecten maar daar later meer over.

De training de Boom met vruchten kost € 666,- voor 8 keer 1 uur 1 op 1. De groepstraining kost € 444,- voor 8 keer 1,5 uur.